Velværevaner i hverdagen

19 september 2022
Johanne Larsen

editorial

For mange er det å se bra ut koblet til å føle seg vel, og derfor er det ikke så rart at man inkorporerer en rekke små, gode vaner i hverdagen, som gir velvære. Her skal vi se på noen av dem, og hvor ofte man bør gjøre det. 

Hårfjerning 

Hårfjerning er naturlig nok en smakssak, og det er ikke noe man må gjøre, hvis man føler seg vel uten. Men for mange er det en ekstra liten ting som gjør at man føler seg vel, og derfor er det lurt å finne en hårfjerningsmetode som passer til dine behov, hvis dette gjelder deg.

Det finnes jo mange ulike former for hårfjerning, og resultatet, altså hvor lenge det varer, avhenger i stor grad av metoden. Voks varer i ca. 3 uker før man skal vokse igjen, altså en månedlig avtale. Barbering begynner å vokse ut igjen allerede dagen etter på de fleste. Derfor er det mange som tyr til laser, og andre alternative metoder, som skånsomt men effektivt fjerner hår – og på sikt kan fjerne dem for godt. 

Hårfjerning

En god hudpleierutine 

En annen ting som man kan gjøre i hverdagen for å føle seg vel, er å lage en god hudpleierutine. En god hudpleierutine er ikke bare en rutine som er det beste for huden din og din spesifikke hudtype, det er også den hudpleierutinen du klarer å opprettholde.

Det er nemlig med hudpleie som med trening, det er noe som skal vedlikeholdes jevnlig. En gang i uken kan du kanskje ha en dag der du gjør litt ekstra mye ut av rutinen din, for eksempel med en god eksfolierende maske, eller aktive ingredienser som man ikke kan bruke hver eneste dag. Lag en plan eller en liten kalender med hva som skal gjøres når, så har du en god rutine som du klarer å overholde.