Sånn får du mer lys inn i hjemmet

31 mai 2021
Johanne Larsen

Lys er en svært viktig faktor når det kommer til innredning, som hverken har noe med møbler eller dekor å gjøre. Det er dog mange ting man kan gjøre for å forbedre lysforholdene hjemme. Det kan du lese mer om her, så du kan få gode tips til hvordan du kan få mer lys i hjemmet. 

Fokus på belysning

Det er ikke bare om dagen man skal fokusere på lyset i hjemmet. Etter mørkets frembrudd er det også relevant å se på hvordan man kan få så god belysning som mulig. Det er nemlig viktig med koselig belysning, og det kan gjøre mye for stemningen. Det er derfor det er blitt så populært å installere belysning med dimmere, så man kan justere etter situasjon og humør. Det blir spesielt viktig i de månedene som er mørke, så man kan gjøre dem litt lysere. 

Når det er dagslys er det dog også mye man kan gjøre for å forbedre lysforholdene. Det skal vi se litt på nå. 

Få nye vinduer

Det er faktisk mulig å få nye vinduer hvis man vil forbedre lysforholdene. Det har nemlig utrolig mye å si hva slags vinduer man har, og derfor er dette noe man med fordel kan skifte ut, hvis man har gamle og utette vinduer. Det å få nye vinduer hjelper nemlig ikke bare med lys, men også på varmeregningen.

Det kan nemlig fort bli veldig dyrt å ha gamle, utette vinduer, og derfor er det viktig at man fokuserer på å skaffe seg nye vinduer, hvis du har stor varmelekkasje. Det er altså ikke bare lys som blir påvirket av vinduene dine. Når du skal velge nye vinduer, kan du finne vinduer i alle prisklasser, men du kan også finne vinduer som passer til stilen din. Det er viktig å matche stilen du vil ha på boligen din med nye vinduer.