Rusbehandling er tøft

09 oktober 2019
Mathias Bjelland
Rusbehandling er tøft

Et slit uten like

Det kan ofte være lett å havne i vanskelige situasjoner vi helst skulle vært foruten. Det tar ikke mer enn et uheldig valg eller feil venner. Man tenker ofte at alt er helt ok, før man plutselig møter veggen. Det er få som kjenner denne følelsen bedre enn rusmisbrukere.

Rusmisbrukere sitter ofte igjen med smerter og dårlig selvfølelse takket være situasjoner som de ofte ikke selv kan klandres for. Det å erkjenne at man har et problem er vanskelig nok i seg selv, det å faktisk komme seg til Rus Avvenning kan til tider føles helt umulig.

Det blir fort ekstremt vanskelig å bli rusfri dersom man forsøker å gjøre dette på egenhånd. Det å skulle begå rusavvenning med et avhengighetsdannende produkt er noe mange trenger hjelp og forståelse for å kunne klare. Dessverre er det mange som er redde for å ikke få dette.

Et ønske om å slutte

Mange rusmisbrukere er redde for at folk vil se på dem på en annen måte dersom de står frem som rusmisbrukere. Mange skammes over det at de sliter med et rusproblem. Dette er forståelig, men også til tider problematisk. Problemet er at de aller fleste som ruser seg slik at det blir et problem, ønsker rusavvenning uten at de er i stand til dette.

Her må man ofte ty til andre mennesker for å klare å slutte. Man trenger ofte et forstående og sympatisk miljø rundt seg som sørger for at ting kan bli tilrettelagt. Dersom en person i dag ønsker å blir rusfri uten å involvere venner og kjente, så kan dette gjøres takket være mange gode tilbud.

Personer som ønsker å komme seg bort fra et rusmisbruk som tærer på, kan nå kontakte leger eller psykologer og få et veldig bra tilbud. Forståelsen for at mennesker kan slite med avhengighetsdannende stoffer er i dag større enn noen gang før og alle har nå rett på et verdig og kvalitetsfylt opplegg.