Hva må jeg vite om lån på nettet?

21 februar 2022
Johanne Larsen

editorial

Det er nesten sånn at det er helt umulig å ikke ha hørt om lån på nettet, og det finnes mange forskjellige banker på nettet som tilbyr dette. Men hva må man vite, og hva går det ut på? Det skal vi se litt nærmere på her. 

Ulike lånetyper 

Det finnes mange forskjellige typer lån – både i fysiske banker og på nett. Det finnes små lån fra bare noen få tusen kroner til store lån på flere hundre tusen kroner. Man har også forskjellige typer lån som billån, båtlån og boliglån. Disse lånetypen er tilpasset ulike behov – det er jo nemlig ikke sånn at alle er like, og derfor er lånetypene heller ikke det. På https://swiftbanker.no/ kan du lese mer om ulike typer lån.

Hva er lån uten sikkerhet? 

lån

Felles for lånetypen som vi har nevnt over, er at det er snakk om det man kaller lån uten sikkerhet i de fleste tilfellene. Det er nemlig sånn at når man låner penger i en bank, altså en vanlig bank, så skal man i de fleste tilfeller stille det som kalle sikkerhet for lånet. Det er en slags en pant i eiendom eller verdigjenstander, som sikrer at banken kan få pengene sine hvis det er sånn at du ikke kan overholde den låneavtalen du har underskrevet med banken. Det gjør at det som regel er litt billigere å låne på denne måten, enn hvis man finner et lån på nettet, fordi banken har sikkerhet.

Når man låner penger online, så er det altså lån uten sikkerhet det er snakk om. Det vil si at banken ikke krever sikkerhet for lånet, men sikrer seg gjennom litt høyere renter eller lånekostnader. Hvis man vil se på lån uten sikkerhet, så er det som regel på nettet. Det er dog svært lurt å sikre seg at det er et trygt lånested.