Gammeldagse leker som er populære i dag

28 mars 2022
Johanne Larsen

editorial

Det er noen typer og sjangre av leketøy som regelrett aldri går av moten! Selv om de kanskje har fantes i flere tiår, så er det fremdeles noen ting som man leker med i dag som ikke blir upopulære med det første. Det skal vi se litt nærmere på her.

Dette går aldri av moten!

leker

Enkelte slagere blir aldri gamle! Selv om for eksempel Lego har vært noe man har lekt med i flere generasjoner allerede, så holder det seg relevant. Det er fordi Lego har klart å følge med i tiden, og fordi prinsippet i å bygge egne verdener og gjøre noe med hendene aldri er noe vi kan digitalisere oss ut av. Derfor er Lego fremdeles relevant, og derfor kan man fremdeles kjøpe Lego i dag som noen av de mest populære lekene på markedet.

En annen leke som holder stand til tross for mange generasjoners lek, er Barbie. Barbiedukken har overlevd flere runder med kvinnekamp og store moderniseringer, og det er rett og slett ved å fornye seg hele tiden. Barbie står for noen andre ting i dag enn for 50 år siden, og derfor kan barn i dag fremdeles leke med henne. Det er også gøy å introdusere barna for en merkevare man selv har et forhold til, og derfor spiller nostalgi også en viktig rolle for leker som overlever flere generasjoner i lekebutikken. 

Finn lekene på nettet 

Dette er leker som man fremdeles kan få tak i idag, og spesielt på nettet. På nettet, på sider som www.lekeakademiet.no finner man gjerne et mye større utvalg av leker, og man kan også finne leker til gode priser. Det er kjedelig å gå forgjeves i en fysisk butikk, når man kan finne gode tilbud og stort utvalg av alt det man er på jakt etter på nettet.