Dyrk selv med vekstlys

29 september 2021
Johanne Larsen

Det er vel nesten ikke noe som er mer i vinden enn drivhus og det å dyrke selv. Det er en del av en grønn bølge, og drømmen om en grønnere og mer bærekraftig livsstil. Her skal vi se litt nærmere på hvorfor det er blitt så populært, og lære deg et smart triks for å få det til å spire og gro i drivhuset. 

Få en grønnere livsstil

Det er ingen tvil om at det å dyrke selv er en del av en grønnere og mer bærekraftig livsstil. Det er ikke så mye som skal til, det handler om de små valgene man tar i hverdagen. Det kan være små ting som å kildesortere søppel, som å kjøpe økologisk når man handler i butikken, og det kan ikke minst handle om å kjøpe mindre klær, kjøpe brukt og bare investere i ting og plagg som er laget for å vare lenge. 

Få det til å spire og gro 

Det å dyrke selv er helt klart en hobby som er både morsom og hyggelig å holde på med. Det er med andre ord ikke så rart at det er blitt så populært, for det er deilig å føle at man lever i kontakt med naturen. Det å få noe til å spire og gro, er også noe som gir mestringsfølelse. Det er nemlig noe som gir resultater over tid, og som man må stelle og pleie med. 

Hvis man vil gi plantene de beste mulige vekstvilkår, kan det være lurt å investere i vekstlys. Da kan man dyrke selv, selv om det ikke er optimale lysforhold der du skal dyrke grønt og kanskje til og med urter. Dermed kan du enkelt skape de beste vekstforholdene for det du dyrker, og det kan være akkurat det du trenger for å få de resultatene du ønsker i drivhuset.