Mange muligheter med grus

30 april 2021
Johanne Larsen

Man har faktisk utrolig mange muligheter med grus, både når det kommer til private hjem og til store industriprosjekter. Her skal vi se litt på, hvordan man kan bruke grus på mange måter, og hvor man får det fra.

Hvorfor grus?

Det er faktisk utrolig hvor mye penere enn innkjørsel kan bli med god grus, og det er også noe som gjør det lett å holde det pent. Du kan tenke på at dette faktisk er det første gjester ser når de skal besøke deg, og derfor kan det være en viktig faktor for hva slags førsteinntrykk man får av boligen din. Det er også svært viktig å tenke på hvis man for eksempel skal selge en eiendom eller bolig, at også denne delen ser pen og ryddig ut. Da kan grus være akkurat det du trenger.

Det er nemlig ikke alltid så mye som skal til som man kanskje tror, og grus kan fås i mange forskjellige kvaliteter og farger. Grus er også perfekt når man skal fylle ting og gjøre dem tunge, og man kan også bruke grus for å sørge for at et uteområde som alltid har vært rotete, blir mye penere. Det finnes også idrettsbaner som er grusbaner, og dette kan være svært praktisk. Derfor har grus kanskje flere bruksområder enn du tror. Man bruker nemlig grus fra knuseverk i veldig mange sammenhenger. 

Hva bruker man grus til?

Grus brukes faktisk ikke utelukkende til grusveier og private boliger, nei, småstein og grus kan brukes til mye mer enn det. Man kan for eksempel bruke det til oppbygging av terreng, og dette er svært vanlig i mange store, industrielle byggeprosjekter. Da får man stein og grus fra eksempelvis knuseverk i Sande. Det er altså fra knuseverk man får grus og småstein fra, som man kan bruke til mange forskjellige prosjekter.