Hvorfor trenger man en overmadrass?

31 mai 2021
Johanne Larsen

Du tenker kanskje at en overmadrass er et overflødig salgstriks, men sånn er det faktisk ikke. Visste du for eksempel at en overmadrass kan gi en gammel seng nytt liv? Her skal vi se litt nærmere på hvorfor du bør prioritere å kjøpe en god overmadrass. 

Hva er en overmadrass? 

En overmadrass er det øverste laget i sengen din, og den kommer over fjærmadrassen. Hvis du har en kontinentalseng som har hele tre lag, er det en rammemadrass og en fjærmadrass under overmadrassen. Overmadrassen er det laget som er nærmest huden din når du sover, men det er faktisk ikke bare sånn at overmadrassen er der for å beskytte deg. Det er også et lag som gir ekstra støtte. Når det er sagt, så er det en god ide å velge en overmadrass som enkelt kan vaskes, og som er i et fuktavvisende og kjølende materiale som for eksempel naturlateks, så man ikke får problemer med hygiene når det kommer til madrassen. Vi svetter faktisk ganske mye om natten, men med en vaskbar overmadrass, kan du holde sengen ren. 

En overmadrass er også et ekstra lag med støtte. Hvis sengen din er begynt å svikte, men du har ikke råd til å investere i en helt ny akkurat nå, så kan det være en ide å investere i en overmadrass i mellomtiden, som kan gi litt ekstra støtte. Husk å velge en overmadrass med riktig fasthet. 

Velg riktig størrelse 

Det er selvfølgelig viktig å velge riktig størrelse når du skal kjøpe en overmadrass. Hvis du har en halvannenseng, så skal du for eksempel se på en overmadrass som er mellom overmadrass 120×200 og størrelsen større. Da får du en overmadrass som passer perfekt til din seng. Heldigvis er det nemlig sånn at det er standardmål på de fleste senger, og derfor kan man enkelt finne en god overmadrass som passer.