Hvordan påvirker fuktighet inneklimaet?

01 august 2021
Johanne Larsen

Dette med inneklima er noe som vi er begynt å snakke mer og mer om de siste årene, og det er ikke så rart. Det er nemlig viktig for hvordan vi har det og hvordan vi trives, uansett om det er på jobb eller hjemme. Det er faktisk en god ting at det er noe som vi er begynt å snakke mer om, men hvorfor er fuktighet en så vesentlig del av det? Det skal vi se litt nærmere på her. 

Hvorfor snakker vi så mye om fuktighet? 

Det er ikke så rart at vi snakker så mye om fuktighet, det er nemlig noe som har stor betydning for inneklimaet. Det kan både være for tørt og for fuktig hjemme hos deg, og det er ikke sikkert at du vet om det er det ene eller det andre. Med en fuktighetsmåler kan man analysere fuktighetsnivået, og dermed få et helt konkret bilde av et fuktproblem i en gitt gjenstand. 

For mye fukt kan lede til en rekke problemer. Det er blant annet noe som i stor grad kan lede til sopp, råte og mugg, og det er ikke noe man vil ha hjemme hos seg. Derfor er det viktig å få styr på fuktighetsnivået, hvis man vil sørge for et godt inneklima. Dette er nemlig problemer som kan gi en rekke helseplager. Hvis man synes det er for fuktig, så er det viktig å lufte godt ut i fuktige rom som på badet når man har dusjet og lignende. Det er også lurt ikke å tørke klær inne. Når man tørker klær inne så fordamper nemlig fukten i luften inne, og den blir fuktigere. Det kan altså skape et for fuktig miljø, og potensielt også fuktskader og dårlig inneklima, at man velger å tørke klær inne. Da burde man heller flytte tørkestativet til et våtrom som er laget for å håndtere fuktighet.